20 groene deelfietsen geleverd

Op 1 maart 2017 is in Groningen een proef gestart met een twintig slimme deelfietsen onder de naam BikeShare 050. De gratis fietsen zijn voorzien van een slot dat met een app te openen is. Het komende half jaar wordt het deelfietssysteem getest. De pilot is een initiatief van Groningen Bereikbaar.

Honderd gebruikers
Er doen zes partijen mee aan BikeShare 050: het Noorderpoort, het Alfa-college, de Hanzehogeschool, de gemeente Groningen, de provincie Groningen en Groningen Bereikbaar. Iedere partij wijst een beperkt aantal gebruikers aan voor de proef. In totaal zijn er 20 deelfietsen beschikbaar voor 100 gebruikers.

App
Gebruikers van de deelfiets krijgen een inlogcode voor de app van het slimme slot. Met deze app kan de proefpersoon een fiets zoeken, tot vier uur van tevoren reserveren en het slot ontgrendelen. Na het fietsen zet de gebruiker de fiets op slot op een van de aangewezen punten in de stad, zoals scholen, overheidsgebouwen en P+R-terreinen en meldt hij de fiets af voor de volgende gebruiker.

Verspreiding
Als er te veel fietsen op één punt staan, zorgt WerkPro voor een betere verspreiding ervan. De re-integratieorganisatie doet ook de reparaties van de BikeShare 050. Het idee voor het deelfietsensysteem in Groningen komt van Steven de Boer van EnTranCe (Hanzehogeschool).

Dit bericht is gepost in nieuws. Bookmark de link.

Schrijf je in voor de ST7 ARBR

Laat hieronder je gegevens achter en wij nemen contact met jou op als de ST7 binnen is.

Unit 1 / Stromer AURA

Laat hieronder je gegevens achter en wij nemen contact met jou op als de helm binnen is.

Stromer Zakelijke lease volledig ontzorgt

Laat hieronder je gegevens achter en wij nemen snel contact met jou op.

Stromer Zakelijke Smartlease

Laat hieronder je gegevens achter en wij nemen snel contact met jou op.

Stromer Privé lease volledig ontzorgt

Laat hieronder je gegevens achter en wij nemen snel contact met jou op.

Stromer Smartlease

Laat hieronder je gegevens achter en wij nemen snel contact met jou op.

Stuur je vraag via Whatsapp
Kunnen we je helpen?
Stuur je vraag via Whatsapp!
Hallo👋, Gerben hier van Egberts Premium Store. Ik sta je graag te woord. Kan ik je ergens mee helpen?