Nieuwe banden voor de Stromer

Nieuwe banden op de e-bike markt

En wij hebben ze getest!

De tweewielerindustrie is een bandenmerk rijker, namelijk Scalato. Het merk is ontstaan bij de mensen van het merk CST, een bestaand bandenmerk. Het idee van de nieuwe Scalato banden is min of meer ontstaan tijdens een rondleiding in de fabriek van Stromer. Scalato is specifiek ontwikkeld voor e-bikes en gericht op het hogere segment. 

In 2017 ging Bob Duis van Scalato langs bij Stromer en kreeg daar de inspiratie om speciale banden te ontwikkelen voor e-bikes en speed-pedelecs. Banden die extreem goed bestand zijn tegen hoge krachten in bochten en bij het remmen en accelereren. 

Duis ging met die verhaal naar de fabriek waar de CST en Maxxis banden gemaakt worden. “We willen de beste e-bikeband maken en de markt zo een hoogwaardige oplossing bieden.” 

Met daarop de vraag wat het moest kosten antwoordde Duis: “Dat maakt niets uit, het mag zelfs de duurste worden.” Deze benadering was voor de fabriek best moeilijk, maar ze zijn er met volle moed mee aan de slag gegaan. De R&D afdeling werd constant mee geschakeld om de hoogste kwaliteit te garanderen.

Het resultaat is een totaal nieuw merken met een geheel eigen productverhaal. De e-bike markt is gigantisch aan het groeien, doordat er dagelijks meer gefietst wordt en er tegenwoordig zelfs meer aandacht is voor het leasen van fietsen. Doordat e-bikes doorgaans harder gaan dan normale fietsen, zijn de krachten op de banden hoger. Het maakt een groot verschil of je met 10 of met 25 kilometer per uur door de bochten gaat. Laat staan met 45 km/u. Alle knowhow die CST heeft hebben ze in de nieuwe banden gestopt. “We zijn de Bentley onder de banden voor e-bikes.”

Onze ervaring

Meteen nadat wij de Scalato Spasso in ontvangst hebben genomen hebben wij meteen onze ST3 testbike opgehangen en de banden verwisseld. De montage ging zoals wij gewend zijn en dat is al een grote pluspunt. Geen extra gedoe tijdens vervangen, want de band ging makkelijk om de velg. De Spasso is speciaal ontworpen voor de High Speed E-bike en is er in drie variaties en verschillende maten. Onze testband is de Scalato Spasso met 57-584 als bandenmaat. Een lekkere brede band die we gewend zijn op de Stromer en een fijn profiel voor op het fietspad, zoals wij deze in Nederland kennen.

De beschrijving op de site van Scalato:

‘Perfect voor snelle e-bikes. De geavanceerde Spasso-band zorgt ervoor dat je je gewichtloos voelt en geeft je betere tractie en grip in de bochten. Voor e-bike rijders voor wie prestatie belangrijk is.’

We kunnen hier eigenlijk heel kort over zijn, want hier is geen woord aan gelogen. Veel grip in de bochten, fijne wegligging en je hebt het gevoel dat je één bent met het wegdek. Ook in de regen geeft deze band goed grip en wordt het water goed weggeleid door de uitsparingen in de band.

Door onze goede ervaring is deze band binnenkort bij ons verkrijgbaar en nu al te testen!

Schrijf je in voor de ST7 ARBR

Laat hieronder je gegevens achter en wij nemen contact met jou op als de ST7 binnen is.

Unit 1 / Stromer AURA

Laat hieronder je gegevens achter en wij nemen contact met jou op als de helm binnen is.

Stromer Zakelijke lease volledig ontzorgt

Laat hieronder je gegevens achter en wij nemen snel contact met jou op.

Stromer Zakelijke Smartlease

Laat hieronder je gegevens achter en wij nemen snel contact met jou op.

Stromer Privé lease volledig ontzorgt

Laat hieronder je gegevens achter en wij nemen snel contact met jou op.

Stromer Smartlease

Laat hieronder je gegevens achter en wij nemen snel contact met jou op.

Stuur je vraag via Whatsapp
Kunnen we je helpen?
Stuur je vraag via Whatsapp!
Hallo👋, Gerben hier van Egberts Premium Store. Ik sta je graag te woord. Kan ik je ergens mee helpen?