Een fietsvriendelijke stad!

SUMP Groningen

SUMP-tour Groningen

Vandaag stond Groningen in het teken van de ‘SUMP conference’ (Sustainable Urban Mobility Plans). Dit is een Europese organisatie, waar Groningen bij aangesloten is. De focus is om duurzaamheid te promoten en de stad meer fiets- en wandelvriendelijk te maken.

Leden van de SUMP conference waren vandaag aanwezig, ze komen uit verschillende landen van Europa. Wij mochten een waardevolle betekenis geven aan deze dag. Ze hebben namelijk fietspaden in en om Groningen gezien en getest op Stromers. Provincie Groningen is momenteel bezig om een aantal fietspaden aan te passen naar een fietspad met onderbord ‘speedpedelec toegestaan’  zodat ook zij hiervan gebruik mogen maken in plaats van de rijbaan.

Daarnaast werd het beleid rondom de doorfietsroutes toegelicht. De route naar Ten Boer is vanuit het Centrum een ‘doorfietsroute’ en wordt met speciale symbolen op de grond aangegeven. Sterker nog, het startpunt is bij ons (Damsterdiep 1, Groningen) voor de deur.

De fiets infrastructuur van Groningen is uitgebreid getest en bekeken op Stromers. Bekijk hieronder een aantal foto’s van de SUMP conference 2019.